5 Haziran 2012 Salı

PIRLANTA YÜZÜK TASARIMINDA BEŞ TREND


Pırlanta yüzük tasarımı


Tıpkı moda dünyasında olduğu gibi mücevher ve takı dünyasında da moda olan ve olmayan akımlar vardır.  Şimdi gelin pırlanta yüzük tasarımlarında tercih edilen beş trende bir göz atalım.

Pırlanta’da ‘Konfor’

Pek çok gelin adayı yüzük seçiminde tercihini biraz daha gösterişli olan modellerdense daha ergonomik ve konforlu olan modellerden yana kullanmaktadır. Bu yüzden pek çok pırlanta yüzük tasarımcısı da tasarımlarını, taşları yükseltmek yerine, çıkıntı oluşturmayacak şekilde yüzüğün halkasına montajlamak suretiyle oluştururlar.  Bu tarz bir tasarımla hem yüzüğü takan kişi kendini daha rahat hisseder ve yüzüğünü sürekli takabilir, hem de günlük aktiviteler esnasında pırlantaların birşeylere takılmasının önüne geçilmiş olur.

Pırlanta Haleleri

Merkezdeki bir büyük pırlantanın etrafının daha küçük pırlantalarla çevrilmisiyle oluşturulan yüzük tasarımları son derece popülerdir. Bu tasarımın aslında oldukça eskidir fakat günümüzde de bir klasik olarak popülerliğinden hiçbir şey kaybetmemiştir. Bu tasarımda ortadaki taş, etrafındaki küçük taşların yardımıyla  olduğundan daha büyük görünür, ve bu da merkezde daha küçük ve daha az maliyetli bir taşla daha çok gösteriş elde edilmesi demektir.

Küçük Bazen Daha İyidir

Pırlanta Tamtur Yüzükler ve Sıra taş yüzükler de günümüzde oldukça popülerdir. Bu modellerde çok sayıda küçük taşla son derece pırıltılı bir yüzük ortaya çıkmaktadır ve pek çok kadın büyük bir tektaş yerine onlarca  ışıltılı küçük taşa sahip olmayı tercih etmektedir.

Şimdi Dört Köşe Moda

Magazin dünyasının ve TV dizilerinin de etkisiyle Zümrüt Kesim ve Prenses Kesim gibi dörtgen taşlar da pırlanta yüzük tasarımları arasında popülerliğini korumaktadır.

Daha Renkli Bir Dünya

Pırlanta yüzük tasarımlarındaki temel akımlardan biri de renkli pırlantalardır. Pırlanta gökkuşağının bütün renklerini üzerinde taşıyabilmektedir. Kahverenginden gül pembesine kadar renkli pırlantalar hep var olmuşlardır. Mücevher üreticileri, bu modayı daha büyük taşlı tasarımlarla sunarak, satışlarını arttırıp ticari açıdan avantajlı hale getirmişlerdir.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder